Prirodna kozmetika i eterična ulja Biokova

Prirodna kozmetika i eterična ulja sa planine Biokovo

Prirodna kozmetika i eterična ulja danas su svjetski tren broj jedan. Hrvatska je zemlja izrazito bogate bioraznolikosti. Ona se očituje i u našoj flori. Biljna flora planine Biokovo vrlo je zanimljiva i raznolika. Možemo primijetiti kako je prisutno izrazito miješanje različitih flornih elemenata. Na Biokovu se miješaju najstariji mediteranski florni elementi. Planina Biokovo je stanište preko 1400 biljnih vrsta. Većina od njih su ljekovite. To je i razlog proglašenja planine parkom prirode. Prirodna kozmetika danas je jedna od top proizvoda u kozmetici. Eterična ulja čine sastavni dio zbog koje je prirodna kozmetika danas tako popularna.

Makarska Touristik i Promajna Tours vode vas u obilazak Biokova

Iako su temperature ljeti visoke, planina Biokovo predstavljaju alternativu moru i pravo su osvježenje u ljetnim danima. Promajna Tours i Makarska Touristik vas vode na uzbudljivo putovanje na planinu Biokovo. Prvo mjesto koje ćete posjetiti je Ravna Vlaška (1288 m). Tu se nalazi informativni centar gdje možete dobiti sve promotivne materijale i informacije o parku. Izlet se nastavlja do vrha Sv. Jure najvišeg vrha Biokova. Na vrhu St.Jure nalazi se telekomunikacijski centar te crkva sv. Jure koja je sagrađena 1968. godine. Treća postaja je vidikovac je Vosac (1422m). Sa Vosca se pruža najljepši pogled na Makarsku rivijeru. Nakon ovog izleta povratak na more će izgledati kao da ste došli sa neke druge planete. Uz lijep pogled i osvježenje, izletnici mogu uživati u mirisu samoniklog ljekovitog, ukrasnog i začinskog bilja. Samoniklo bilje služi za proizvodnju preparata za njegu tijela.

Prirodna raznolikost planine Biokovo

Na Biokovu dominira mediteransko bilje. Od njih se prave eterična ulja. Učešće alpskog puno manje. Nažalost, za biljnu floru planine Biokovo može se reći da je gotovo na cijeloj površini degradiran. Flora je skup svih biljnih svojta nekog područja. Biokovo je jedna od najpopularnijih i najposjećenijih planina Hrvatske. Njen najviši vrh Sv. Jure nalazi se na 1762 metra nadmorske visine. Poznato je da su biljke osnova biološke raznolikosti svakog geografskog podneblja. Šume kao i njihov pokrov su stanište životinjama i izvor hrane kako životinjama tako i ljudima. Možemo reći da bez biljaka nema opstanka. Zato je iznimno bitno da ih što bolje upoznamo kako bi ih mogli zaštititi i očuvati.

Što je to točno prirodna kozmetika?

Prirodna kozmetika i eterična ulja ne bi bila moguća bez mediteranskog bilja. Najpoznatija biljka od koje se proizvode eterična ulja je smilje. Miješanjem eteričnih ulja u biljnim uljima nastaje prirodna kozmetika.U prirodnu kozmetiku ubrajamo svu kozmetiku bez konzervansa i kemijskih ili sintetičkih dodataka. Baziraju se na ekstraktima ljekovitih biljaka koja sadrže eterična ulja.

Prirodna kozmetika je bolja od klasične kozmetike

Razlog leži u sastavu koji nema kemijski i sintetički konzervansi, emulgatora, mirisa i boja, silikona i parafina te alkohola. Svaki od ovih sastojaka može naškoditi našoj koži. Prirodna kozmetika ih ne koristi. Prednosti korištenja koju vam pruža prirodna kozmetika prije svega je u tome što ima jednako djelovanje i možete je koristiti cijeli život. Prirodna kozmetika slijedi biološki ritam naše kože i potiče vlastite korektivne funkcije. Prirodna kozmetika koja sadrži eterična ulja jest nešto skuplja od obične ali prednosti su daleko veće.

Gdje se može kupiti?

Firma Immortella inspirirana je prirodom i ljepotom Mediterana. Svaki sastojak je dragocjen, a svaki proizvod napravljen je 100% prirodnim putem. Simbol Immortella branda je smilje. Smilje neprestano ukazuje na svoju snagu i kakvoću. Smilje raste iz stijene. Njegovi cvjetovi nikada ne venu. Immortella na francuskom jeziku znači besmrtan. Prirodna kozmetika koja sadrže eterična ulja naći ćete na web šopu Immortella. Također i u svim boljim hotelima i villama na području Makarske rivijere. Oni su dio ponude turističkih agencija Makarska touristik i Promajna Tours.